Gyakran Ismételt Kérdések

2013.08.26. 10:12 PontKomBlog

A meghívók kiosztása közben rengeteg kérdést kaptunk, többnyire praktikus tudnivalókkal kapcsolatban. Ebben a posztban most közkinccsé teszünk ezekből egy csokorral a válaszokkal együtt. Ha ismersz valakit a násznépből, aki eléggé el nem ítélhető módon nem olvassa a blogunkat, akkor szeretnénk megkérni, hogy röviden tájékoztasd a legfontosabbakról. Vagy legalább arról, hogy a zenekar már hangol, a pálinkát lefőzték, a malacok pedig ugrásra készen állnak a bogrács mellett.

Leggyakoribb kérdés: Miért nem Szegeden vagy Szekszárdon lesz az esküvő? Miért kell ilyen messzire utazni?
Amikor felvázoltuk, hogy milyen lakodalmat szeretnénk, akkor nagyjából az volt az alapvetésünk, hogy legyen a helyszínen szállás legalább száz fő részére (és persze korlátlan ital fogyasztás), valamint Szegedtől és Szekszárdtól is körülbelül egyformán jó messzire legyen az esemény. Ezzel a távolsággal szerettük volna megkímélni a családtagjainkat, hogy sütésre, főzésre, sátorépítésre, vagyis bármi nemű szervező munkára kényszert érezzenek. 

Második leggyakoribb kérdés: Jön a baba?
Nem, csak szeretjük egymást. És Titeket is.

Hogyan jutunk oda?
 
Lásd az előző cikket: Katt ide!

Mikor érjünk oda?
A szállást 15:00-tól lehet elfoglalni, így még marad időtök zuhanyozni, átöltözni, sminkelni… stb. A kertben 16:00-tól már felszolgálnak üdítőket és valami uzsonát is. Maga a szertartás pontban 17:00-kor kezdődik!

Kell-e szállást foglalni?
A kastély lakodalmak idején nem hotel üzemmódban működik, így nincs rá szükség, hogy külön bejelentkezz. Amennyiben szerepelsz a vendéglistán, akkor lesz hol aludnod. A szobabeosztást szeptember első hetében fogjuk feltölteni ide a blogba. Fontos tudni, hogy teltház lesz, azaz a legtöbb szobát pótágyazni fogják. Igyekszünk majd úgy kialakítani a szobabeosztást, hogy ne kelljen ismeretlenekkel aludnod. Akinek viszont pontosan erre lenne igénye, az kérjük, hogy ezt előre jelezze!

Hozzunk-e gyerekeket?
Ez teljesen a Te döntésed. Óvodás-kisiskolás korú gyerekek várhatóan jópáran lesznek majd, az ő bandázásukat egy óvónéni fogja kordában tartani. Tehát ők garantáltan jól fogják magukat érezni, és  ellesznek magukban míg a szülők táncolnak. Ennél kisebb gyerekeket is szívesen látunk, de ők valószínűleg nagyobb szülői figyelmet igényelnek, mint a nagyobbak. Etetőszéket tudunk számukra biztosítani, hordozható bébiágyat viszont nektek kellene hozni. Tervezünk egy dajkát is éjszakára, aki figyel az alvó kisgyerekekre és felhívja a szülőt, ha felébredt és nem alszik vissza.

Mi lesz a menü?
Akinek allergia, vallási meggyőződés vagy bármi más okból kifolyólag speciális étrendre van szüksége, az kérjük előre jelezze. Egyébként teljesen megszokott lakodalamas ételek lesznek:

Uzsonna
Sajtos, sonkás, szalámis szendvicsek
Frissen sült sajtos és tepertős pogácsák
Gyümölcstál

Vacsora
Falusi Újházy tyúkhúsleves csigatésztával
Füstölt sajttal és baconnel töltött pulykamell, fűszeres steak burgonyával
Kemencés kacsacomb, párolt lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
Bazsalikommal fűszerezett, mozzarellás jércemell, rizibizivel
Rántott gombafejek, rántott karfiolvirágok, tartárral
Rántott sajtfalatkák, tartárral
Káposzta-, paradicsom- és uborkasaláta
Aprósütemények

Éjfélkor
Töltött káposzta tejföllel

Reggelit kapunk-e?
Természetesen kaptok.

Lesz-e menyecske tánc?
Közkívánatra lesz menyecsketánc. Mindösszesen annyit szeretnénk változtatni a hagyományos formulán, hogy a menyecsketánc nálunk kizárólag hagyományőrzésből szerepel a programban, tehát nem célja a háztartás valutatartalékainak feltöltése. Arra kérünk benneteket, hogy aki szeretne részt venni ebben a játékban, az hozzon magával egy marék aprópénzt. Azok közül is a legapróbbakat! 

Meddig kell másnap elhagyni a szállást?
Korán reggel 11:00-ig?

Meddig tart a buli?
Lásd az előző pontban. :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeptember7.blog.hu/api/trackback/id/tr935477358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.



süti beállítások módosítása